Hitta Utgången Domän – Åldrat Domännamn med SEO-Kraft

Vår ambition är att hjälpa dig att hitta ett högkvalitativt åldrat domännamn som ger dig en konkurrensfördel över dina konkurrenter och hjälper dig att spara pengar på dina SEO investeringar.  I takt med att allt fler företag tävlar om att synas i sökresultaten i sökmotorer blir det allt svårare att synas. Företag och andra aktörer som vill synas i sökmotorer investerar stora pengar för att ranka högst upp på Google och andra sökmotorer och det kan ta flera år för att se några större resultat från SEO-investeringar med en ny domän. Det är här åldrade, även kända som utgångna domäner kommer in.

Högkvalitativa åldrade domäner har redan etablerad SEO auktoritet som hjälper dig att ranka snabbare och högre i sökresultaten. Detta skapar en genväg som hjälper dig att komma före konkurrenterna och spara pengar på SEO investeringar som annars hade varit nödvändiga för att uppnå samma SEO-auktoritet.

Så hur hittar du rätt åldrade domän för dig?

Det finns ett stort antal åldrade domäner att tillgå, men utmaningen är att hitta högkvalitativa domäner som har alla de attribut som hjälper dig att ranka bättre i sökmotorer. Länkar, ett bra namn, auktoritet, och rykte är bara några av de faktorerna som spelar in. En åldrad domän betyder inte automatiskt att den kommer att ge dig SEO fördelar. Den måsta väljas och utvärderas med omsorg, precis som alla domäner på webben.

Toppdomäner.se är en plattform som är dedikerad för att hjälpa dig att hitta de allra bästa åldrade domänerna så att du och din verksamhet kan lyckas på internet.

Toppdomäner.se hittar du handplockade, högkvalitativa åldrade domäner med existerande SEO värde som kommer att ge dig en konkurrensfördel över dina konkurrenter. Med omfattande utvärdering av auktoritet, bakåtlänkar, och SEO-kraft är vår ambition att hjälpa dig att dominera på webben.

Vår process

Vid handplockningen av åldrade domännamn utvärderas en mängd olika faktorer för att erbjuda dig högkvalitativa domäner som faktiskt gör skillnad i att förbättra dina resultat.

1. Domännamn

Vid utvärderingen av domäner tas domännamnet i beaktning. En viktig faktor i SEO är namnets relevans samt industri-relevanta nyckelord i det. I vissa fall kan vi erbjuda åldrade domäner med lite lägre auktoritet men med ett högkvalitativt namn på grund av dess enorma vikt i SEO och för att detta ensamt har stor påverkan på din möjlighet att ranka väl för nyckelord i din industri på sökmotorerna. Fokus är på .se och .nu domäner men om vi hittar riktigt bra internationella domäner kommer kommer även dessa att finnas till salu på plattformen.

2. Länkprofil

Eftersom att bakåtlänkar är en av de viktigaste faktorerna i SEO görs en grundlig utvärdering av den åldrade domänens länkprofil – men alla länkar är inte bra länkar. Vi utvärderar vilka hemsidor som länkar till domänen och ser så att länkarna är kvalitativa och relevanta för att de ska ha maximal effekt när du väl sätter igång och börjar bygga din hemsida för att nå söktoppen.

3. Domain authority (DA)

Domain authority är ett rankingpoäng utvecklad av Moz som förutsäger hur sannolik en domän är att ranka på sökresultatsidor. Domain Authority baseras på data från MOZ Link Explorer-webbindex och använder dussintals faktorer i sina beräkningar. Själva beräkningen av Domain Authority använder en maskininlärningsmodell för att förutsägande hitta en ”bästa passform”-algoritm som närmast korrelerar deras länkdata med rankningar över tusentals faktiska sökresultat som de använder som standarder jämföra mot. Detta är därför en god indikation av en domäns auktoritet och sannolikhet att prestera väl i sökmotorer.

4. Spam score

Spam score är en viktig faktor i utvärderingen av en domäns länkprofil. Mer specifikt är det en indikation av hur kvalitativa bakåtlänkarna som pekar till till domänen är. Om en domän har många spam-länkar från irrelevanta hemsidor kan detta ha en negativ effekt på en domäns prestanda i sökresultaten, och spam score visar just detta. Vi utvärderar därför varje domän och ser till att domänerna har en låg spam score.

5. Authority score

Likt Domain authority är Authority score ett rankingpoäng som är till för att mäta en domäns auktoritet. Authority score är utvecklat av SEMRush och för att ge en mer heltäckande bild av en domäns auktoritet och kvalitet analyseras både domain authority och authority score. Authority Score är SEMrushs sammansatta domänpoäng som betygsätter den övergripande kvaliteten på en webbplats eller en webbsida. Ju högre poäng, desto mer antagen vikt kan en domäns bakåtlänkar ha.

6. Domain Rating (DR)

Domain rating är Domain Rating (DR) är ett mått på en domäns auktoritet baserat på dess bakåtlänksprofil. Skalan går från noll till hundra och ju högre denna siffra är, desto starkare och mer auktoritativ är domänen.

7. Historik

Historiken är alltid intressant för att utvärdera en domäns kvalitet. Med hjälp av Waybackmachine utvärderas vad domänen har använts för tidigare för att säkerställa att den inte använts i spam-syften.

Lämna en kommentar