Om utgångna domäner

Utgångna domäner, åldrade domäner, expired domains, är alla olika begrepp på samma sak. En utgången domän är en domän som tidigare varit i bruk och som av olika skäl inte har förnyats. Detta medför att domännamnet kan ha byggt upp länkar, auktoritet, och SEO-kraft som du nu får möjlighet att ta vara på när du tar över domännamnet. Detta kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat i sökmotorer. Fördelarna med ett utgånget domännamn är många.

Fördelar med utgångna domäner

Det främsta syftet att investera i ett utgånget domännamn framför ett helt nytt är SEO fördelarna som det kan medföra.


📈Börja inte från ruta ett

Med ett utgånget domän börjar du inte från ruta ett. När du registrerar ett helt nytt domännamn är det helt främmande för sökmotorer. Det tar tid och hårt arbete för att få sökmotorer att lita på din domän och börja generera resultat. Med ett högkvalitativt utgånget domännamn börjar du inte från ruta ett eftersom domänen inte är främmande för sökmotorer och redan har etablerad auktoritet. Detta påskyndar processen och hjälper till att ge bätttre SEO resultat – snabbare.

🚀Auktoritet från dag ett

Ett utgånget domännamn har redan etablerad auktoritet i sökmotorers ögon redan från dag ett som du tar över det. Spar pengar och resurser på att inte behöva arbeta lika offensivt med länkbygge och auktoritetsbyggande i uppstarten för att kunna se några som helst SEO resultat.

🔑Domänen spelar en viktig roll

Arbete med SEO är både svårt och resurskrävande. Men det kan också vara extremt givande. Många underskattar vikten som ett domännamn har för SEO. En mängd rankingfaktorer i Googles algoritm är kopplad direkt till domänen, däribland namnet, domänens ålder, bakåtlänkar, auktoritet, och många fler.

Varför välja ett utgånget domännamn

✓Ålder

✓Auktoritet

✓Bakåtlänkar

✓Organisk trafik

✓Snabbare SEO resultat

✓Tillit från sökmotorer

✓Spar pengar

✓Öka din hemsidas värde

✓Spar tid

Vi erbjuder sökmotoroptimering och sökmotoranalys på nya och befintliga WordPress hemsidor, både lokal sökmotoroptimering och generell sökmotoroptimering på svenska och engelska.

Kontakta oss för att få hjälp med sökmotoroptimering


Gå med i Vårt Nätverk

Ange din e-postadress för att registrera dig för nyhetsbrevet för senaste uppdateringarna!