Vad är Bakåtlänkar och Varför är de så Viktiga för Sökmotoroptimering, SEO?

Bakåtlänkar är en viktig komponent i sökmotoroptimering (SEO) och en viktig del av en webbplats prestanda. Om du är ny på SEO kanske du har hört en mängd olika termer som ”bakåtlänkar”, ”länkbyggande” och ”interna och externa länkar.” Kort sagt är en bakåtlänk en länk som pekar från en domän tillbaka till din webbplats.

Även kallade inkommande länkar, bakåtlänkar skapar en anslutning genom att använda externa länkar. Ju fler externa bakåtlänkar du bygger från auktoritativa webbplatser med hög domänauktoritet, desto mer positiv effekt har det på din webbplatss söksynlighet och rankning.

Betydelsen av bakåtlänkar

Bakåtlänkar är mycket viktiga för besökarna på din webbplats. När du läser innehåll kan en bakåtlänk ge läsaren mer information som relaterar till det aktuella ämnet. Till exempel, om någon läser en artikel om ”hur man åtgärdar en takläcka”, kan de hitta en bakåtlänk som länkar till information om en reparationsprodukt som hänvisas till i artikeln. I det här fallet tillhandahåller bakåtlänken en alternativ informationskälla som läsaren kanske vill klicka på för att lära sig mer om den produkt de eventuellt kan använda för att fixa sitt tak.

Dessutom är bakåtlänkar lika viktiga för sökmotorerna som de hjälper sökmotorernas sökrobotar, eller ”spindlar”, att avgöra hur relevant och auktoritativ din webbplats är med avseende på ämnet du försöker ranka för.

Om flera webbplatser länkar till en specifik sida, talar om för sökmotorerna att innehållet är värt att länka till och bör rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Under tidigare år var antalet bakåtlänkar du hade uteslutande för att visa upp din webbplats popularitet. Men på grund av förändringar i sökmotorernas algoritmer finns det andra faktorer som hjälper till att bestämma rankningen, inklusive kvaliteten på länkarna, snarare än kvantiteten. Därför skulle en bakåtlänk från Angies List väga mer när det gäller att öka dina SERP-rankningar än en blogg som bara besöks en eller två gånger i månaden.

Bra kontra dåliga bakåtlänkar

Alla bakåtlänkar är inte bra. En ”bra” bakåtlänk är en som kommer från en relevant och auktoritativ domän från samma eller en relaterad nisch. Om en webbplats har hög domänauktoritet och är baserad på ett ämne som liknar ditt eget anses bakåtlänken vara bra. Sökmotorerna vill se bakåtlänkar från webbplatser av hög kvalitet som är associerade med den utgående länken. Om en webbplats som är helt orelaterade till ditt ämne länkar till din webbplats anses den inte vara lika värdefull.

en bra bakåtlänk som kommer från en mycket pålitlig källa tack vare bra SEO-praxis med vit hatt En ”dålig” bakåtlänk kommer vanligtvis från en otillförlitlig eller orelaterade källa. I vissa fall är dessa källor bara skräppostsidor som bara innehåller bakåtlänkar.

Sökmotorerna rynkar på näsan åt dåliga bakåtlänkar och kan till och med straffa webbplatser som använder denna taktik. Dåliga bakåtlänkar anses vara spam och kan orsaka betydande skada på din domän. Även om det minskar antalet bakåtlänkar du har totalt, är det bäst att ta bort ”dåliga” länkar för att förbättra dina SEO-insatser och plats i rankingen. Kom ihåg att ju fler som klickar på en länk och stannar kvar på sidan, desto bättre kvalitet är länken för det mesta. Se till att du bara länkar till webbplatser som du skulle vilja ta emot bakåtlänkar från.

Effekter av bra bakåtlänkar

Det är viktigt att ha högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa webbplatser om du vill öka din webbplatstrafik stadigt. Effekterna av att bygga bakåtlänkar av hög kvalitet är rikliga, från och med din ranking i SERP:erna. Genom att länka till pålitliga webbplatser och förutom att ta emot länkar kan bakåtlänkning naturligtvis öka din rankning beroende på webbplatsernas domänmyndigheter. Bakåtlänkar kan också hjälpa sökrobotar att upptäcka din webbplats snabbare, vilket resulterar i snabb indexering. Detta är särskilt viktigt för nya webbplatser eftersom du vill att folk ska upptäcka din webbplats lika mycket som du vill att sökmotorerna ska indexera den (för att göra din webbplats upptäckbar).

En annan stor fördel med att ha kvalitetsbakåtlänkar är möjligheten att få hänvisningstrafik. Istället för att hitta din webbplats direkt i sökmotorerna tillåter bakåtlänkar webbanvändare att gå till din webbplats från en annan liknande webbplats. Med hänvisningstrafik är din publik vanligtvis intresserad av informationen du erbjuder innan de klickar på din webbplats, vilket resulterar i en låg avvisningsfrekvens. Eftersom länkar är synliga för webbanvändare såväl som sökmotorer, kan bakåtlänkar också användas i varumärkessyfte. Att bygga länkar på auktoritativa sajter skapar förtroende mellan dig och din målgrupp. Ju mer kvalitetslänkar du har, desto mer bekanta och bekväma kommer människor att bli med ditt varumärke.

Varför är en bakåtlänk så viktig?

Bakåtlänkar är en viktig rankningsfaktor i sökmotoroptimering.

En bakåtlänk är viktig eftersom den talar om för Google att din sida är pålitlig och värdefull. Många människor använder svarta hattstrategier för att samla flera bakåtlänkar. Dessa giftiga länkar kan sänka din sidrankning.

Även om bakåtlänkar kan ge din sida mer auktoritet, är inte alla bakåtlänkar värdefulla. Om Google ser flera giftiga länkar från webbplatser med lågt värde som pekar på din webbplats kan de straffa dig. Detta beror på att Google kan anta att du är en del av en länkfarm. En länkfarm är en grupp webbplatser som länkar till webbplatser i en stor grupp i det enda syftet att öka deras SEO-ranking.

Ju mer kvalitetswebbplatser som länkar till din webbplats, desto högre rankas din webbplats i sökmotorerna.

Din webbplats måste ha högkvalitativa bakåtlänkar för att din sida ska rankas bra, vilket innebär att bakåtlänkarna måste:
Kom från auktoritativa webbplatser: Google anser att ansedda, auktoritativa webbplatser är mycket värdefulla. Google lägger större vikt vid länkar från auktoritativa webbplatser istället för webbplatser som inte har någon auktoritet.
Ha ankartext: Ankartext är den läsbara texten i en länk. För att förbättra dina chanser att rankas högre bör du inkludera ditt målsökord i din ankartext.
Var relaterad till innehållet på din webbplats: Länken ska vara användbar och ge värde relaterat till innehållet på din webbplats.

Var en ”dofollow”-länk: En dofollow-länk överför auktoriteten för den länkande webbplatsen till destinationswebbplatsen.

Definition av bakåtlänk

Bakåtlänkar hänvisar till en länk som finns på en annan webbplats som leder besökarna tillbaka till din.

På ett sätt kan du se bakåtlänkar som den resulterande produkten från länkbyggande Så, vad är länkbygge egentligen? Tja, detta syftar på processen att få hyperlänkar från andra webbplatser till din egen målsida.

En hyperlänk (i enkla termer känd som en länk) beskriver hur användare kan navigera på de olika sidorna på webben. Eftersom sökmotorer använder länkar när de söker igenom webben, är det viktigt att komma på sätt på vilka du kan hjälpa algoritmen att hitta en koppling mellan din plattform och andra.

När det kommer till att bygga länkar är svårigheten av varierande grad. Som sagt, många analytiker inom SEO-världen tenderar att hålla med om att länkbyggande är en av de mest komplexa aspekterna av jobbet. Eftersom många SEO-experter investerar mycket i att ta fram sätt att göra länkbyggande helt rätt, är det ganska viktigt att behärska själva konsten att utveckla länkar av hög kvalitet. När du väl kan bemästra denna konst ner till en tee, då kan du stå högt mot konkurrenterna.

Vikten av bakåtlänkar

Relationsbyggande

Eftersom bakåtlänkar vanligtvis involverar uppsökande till andra relevanta webbplatser och bloggar i din bransch, finns det en ganska god chans att du kan skapa en bra relation när du arbetar med ditt företag.

Att ha sådana partnerskap med viktiga influencers i din bransch kan leda till att stärka ditt varumärkes image. Detta betyder att bakåtlänkar är en värdefull affärsstrategi eftersom den skapar opretentiösa troende och evangelister för ditt företag.

Hänvisningstrafik

Vi har redan hänvisat till att bara viktiga bakåtlänkar kan hjälpa dig att förbättra din rankning i sökmotorer. Vad vi inte har delat är att bakåtlänkar också kan hjälpa till att förbättra trafiken till din webbplats.

Även om det är en fantastisk strategi att exponeras för en stor publik, så finns det också många fördelar med att exponeras för en mindre gemenskap av passionerade supportrar.

I grund och botten är det där du bör starta varje bakåtlänkningskampanj genom att slå de rätta sladdarna som resonerar med angelägna anhängare av en viss blogg. Sedan kan du försöka växa ytterligare utåt.

Hur man får bakåtlänkar

Med tanke på hur viktiga bakåtlänkar är för att avgöra hur din webbplats presterar i sökresultat, är det nödvändigt att komma med en stabil grund för bakåtlänkar.

Det är värt att notera att att få bakåtlänkar ofta är en lång process. Men för att spara tid kan du lägga ut länkbyggeprocessen till en dedikerad länktjänst som Toppdomäner som kan hjälpa dig att på ett effektivt och smidigt sätt bygga länkar till din hemsida. Vi har en stor portfölj av högkvalitativa hemsidor så att du enkelt och snabbt kan bygga länkar som hjälper dig att stärka din hemsida och förbättra din ranking i sökmotorer. Kontakta oss idag!

Lämna en kommentar